2010/10/08

Sveces Astrologu un dziednieku mācībā

Svecei kā siltuma un gaismas simbolam nenoliedzami piemīt arī kaut kas maģisks un netverams. Svece ir neaizstājams palīgs dziedniekam, astrologiem un cilvēkiem, kas strādā ar tā dēvētajām smalkajām enerģijām. Jau gadsimtiem ilgi cilvēki zina, ka sveces liesmai piemīt maģiskas īpašības — tā satur spēcīgu uguns enerģiju. Uguns spēj gan nomierināt un attīrīt, gan arī sadedzināt un iznīcināt. Uguns — tā ir vissmalkākā garīgā enerģija, Cilvēki, kas spēj saskatīt vairāk, stāsta, ka svecei, gluži tāpat kā cilvēkam ir sava aura.

Ieteicams izvēlēties savai horoskopa zīmei atbilstošās sveces krāsas:

* Sarkana svece spēcina apņēmību; tā atbilstoša Auna zīmēs dzimušajiem
* Rozā svece veicina pacietību, iecietību (Vērsis)
* Gaiši pelēka svece dod spēju pielāgoties situācijām (Dvīņi)
* Sudrabkrāsas svece palīdz atklāt iekšējos talantus, potences (Vēzis)
* Zelta krāsas sveces rosina vīrišķību (Lauva)
* Zaļā svece mudina uz neatkarību (Jaunava)
* Zilas sveces dod līdzsvaru un morālo noturību (Svari)
* Tumši sarkana svece nes skaidrību (Skorpions)
* Dzeltena vai oranža svece norāda pareizo virzienu (Strēlnieks)
* Brūna vai [[melns|melna] svece rosina kārtības mīlestību, sistemātiku (Mežāzis)
* Violeta vai tumši zila svece veido individualitāti (Ūdensvīrs)
* Balta svece veicina jūtīgumu, intuīciju (Zivs)

Nomāktā garastāvoklī, kas galvā jaucas drūmās domas un ir slikta pašsajūta, ieteicams nolikt pretim sveci un, raugoties uz to, palūgt, lai tā uzņem sevī visas sliktās emocijas un nelabo pašsajūtu, kas līdz ar izelpu pazūd viss negatīvais. Uguns transformē — pārvērš un attīra. Ieteicams aizdegtu sveci turēt tuvu televizoram, no kura dzīvojamā istabā ieplūst daudz negatīvisma. Savukārt sveces notecēšanas, liesmiņas raustīšanās un sprakšķi ir zīmes par negatīvā pārsvaru. Smagi slimi cilvēku tuvumā svece raud — nopil.

Parafīna sveces:

* parafīna vasks sadegot saindē iekštelpu gaisu, izdalot naftas ķīmiskās vielas, kuras veido kvēpu nogulsnes.
* parafīna vasks satur naftas blakusproduktus un piedevas, kuras kavē bioloģisko sadalīšanos;
* parafīna vaska traipi ir diezgan nepatīkami un tos bieži vien nav iespējams iztīrīt;

Bišu vaska sveces:

* Bišu vasku ražo medus bites. Bites vasku izmanto medus kanniņu izveidošanai. Kanniņās - šūnās bites uzglabā medu ziemas krājumiem.
* Dedzinot bišu vaska sveces, notiek vaskā esošo ēterisko eļļu iztvaikošana un izplatīšanās telpā.
* Degot vaska sveces attīra telpas gaisu, likvidējot nepatīkamus aromātus, cigarešu dūmus, smacīgu gaisu mājās vai birojā.
* Sveces degot smaržo pēc vaska, medus un propolisa.
* Šīs sveces ir pilnīgi dabisks produkts, tāpēc to krāsas tonis var būt tik dažāds.
* Vaska sveces deg daudz ilgāk par mākslīgajām parafīna svecēm.

Stearīna sveces:

* Stearīna sveču virsma ir gluda, sveces ar nedaudz matētu un spīdīgu virsmu.
* Stearīna sveces tiek lietas apmēram 75º-80º grādu temperatūrā.
* Stearīna sveces netiek ražotas no parafīna, bet gan no stearīna, kurš ir ekoloģiski tīrs produkts un tiek iegūts no dabīgās palmu eļļas.
* Sveces drupanās konsistences dēļ uz sveces augšējām malām var būt nelieli robi vai citi nelieli defekti. Deglis atrodas tieši sveces centrā. Degļa garumam dedzinot sveci jābūt no 1,5-2 cm.

Pulverspiestās sveces

Vislētākās sveces, jo var saražot ātri un daudz, sapresējot parafīna pulveri. Tas izskatās pēc sniega vai pūdercukura, iegūstams šķidru parafīnu strauji atdzesējot uz lieliem veltņiem. Pulverspiestās sveces iekšpusē vienmēr ir baltas, bet arī tām var panākt elegantu izskatu, izmantojot laku un citus apstrādes veidus.

Galda jeb svečturu sveces

Tās top pēc dažādas tehnoloģijas. Konusveida, kas ir viscaur vienā krāsā, daudzas reizes tiek mērktas parafīnā, kamēr uzaudzēts vajadzīgais slānis. Citas galda sveces tiek lietas īpašās veidnēs, bet saulessveces presē no parafīna pulvera.

Rustikveida sveces

Ļoti pieprasītas ārzemēs, jo eiropiešiem apnicis nevainojamais gludums, viņi vēlas pieskarties mazliet grubuļainai virsmai un sajust materiālu. Latvijā tās sāk iekarot pircēju simpātijas. Kādreiz lietas ar rokām, tagad mehanizēti. Nav tik gludas un spīdīgas kā pulverpresētās, bet ar skaistu, siltu toni, redzamas parafīna kārtas. Iekausēti dažādu formu citas krāsas parafīna gabaliņi, kas atgādina marmelādes krikumiņus kūkā vai mozaīku. Saplaisājuma efektu var panākt, sveci strauji atdzesējot. Lai tā nesaplīst, stingri jāievēro temperatūra.

Karsti lietas sveces

Tās tiek lietas ļoti augstā temperatūrā, ir spīdīgas — kā lakotas. Diezgan dārgas.

Kristālstearīna sveces

Tās top no palmu eļļas, kas ir ekoloģisks produkts. Izskatās kā apsarmojušas. Tām izdegot, apkārt paliek plāna, caurspīdīga kārtiņa, kurā saskatāmi leduspuķēm līdzīgi raksti. Ir visdārgākās.

Figūriņas

Nestandarta sveces tiek lietas silikona formās. Mākslinieks saņem attēlu vai paraugu, tad tas tiek izveidots no ģipša, apliets ar silikonu. To noņem un pielej ar parafīnu. Sīkas detaļas tiek uzzīmētas ar roku.

Nav komentāru: