2010/10/11

Krāsainas sveces katrai horoskopa zīmei

Kad laukā agri sabiezē krēsla un sniega karavānas ir kaut kur iestrēgušas tālajā ceļā uz zemi, ir tīkami laiku kavēt jaukās un arīdzan vērtīgās nodarbēs. Viena no tām — sveču liešana.

Jau gadsimtiem ilgi cilvēki zina, ka sveces liesmai piemīt maģiskas īpašības — tā satur spēcīgu uguns enerģiju. Uguns spēj gan nomierināt un attīrīt, gan arī sadedzināt un iznīcināt. Uguns — tā ir vissmalkākā garīgā enerģija. Cilvēki, kas spēj saskatīt vairāk, stāsta, ka svecei, gluži tāpat kā cilvēkam, ir sava aura.

Lai atbrīvotos no bezmiega un murgiem, ko var izraisīt dažādi faktori, piemēram, ļauna acs vai telpā uzkrājušies enerģētiski sabiezējumi, baznīcas sveci dedzina, turot to slīpi virs gultas, apakšā paliekot trauku ar ūdeni, kur satek izkusušais vasks. Ūdeni pēc tam izlej. Sveču dedzināšana ļoti labi palīdz arī gadījumos, ja bezmiega cēlonis ir uzmācīgas domas.

Ja vēlaties iepriecināt kādu tuvinieku vai draugu, pašrocīgi no vaska izgatavojiet sveci, piepildītu ar jūsu pozitīvo enerģiju. Pirms lejat sveci, paturiet rokas virs vaska, domās vēlot šīs dāvanas saņēmējam veiksmi, mīlestību — visu, kas viņam dzīvē varētu būt nepieciešams. Laba vēlējumi jāvēl, arī lejot sveci. Kad svece gatava, vēlreiz paņemiet to rokās un turpiniet domāt par labajiem vēlējumiem. Dāvinot ar pozitīvo enerģiju uzlādēto sveci, izstāstiet cilvēkam, ko esat novēlējis — lai, to dedzinot, viņš domātu par jūsu vēlējumiem, jo tad sveces maģiskā iedarbība būs īpaši spēcīga.

Bet ko darīt, ja pēc svētkiem svečturos, uz speciāliem paliktņiem vai trauciņos palikuši vairāki pilnīgi neizdeguši sveču galiņi? Mest ārā, bāzt kurtuves mutē vai atstāt slēpju pāru, rāvējslēdzēju ieziešanai?

Racionāla saimniece noteikti atradīs pielietojumu arī neizdegušiem galiņiem, bet Radošo darbu galerijas vadītājs mākslinieks Jānis Trops iesaka vecās sveces pārkausēt.

«Sveču liešanai var izmantot vecās, kas pilnīgi nav izdegušas, pievienot tām dažādu krāsu parafīnus un pārkausēt.

Senāk vienīgā šķīstošā taukviela bija lūpu krāsa, ko izmantoja sveču pārkausēšanai. Bērnībā tā rīkojās mani vecāki. Pašlaik ir iespēja iegādāties speciālus vaska pigmentus, kas šķīst parafīnā, taukvielās.

Sveces lej un pārkausē ūdens peldē. Šis process var ilgt no 15 līdz 30 minūtēm. Pēc kausēšanas sveces salej iepriekš izgatavotās vai gatavās formās un pagaida, kamēr pilnībā atdziest. Šo procesu nevar un nevajag pasteidzināt, lai panāktu vēlamo rezultātu un efektu.

Pie mums bieži nāk bitenieki un prasa gatavas formas — vieglāk strādāt ar silikona, kaučuka formām, no karbonātstikla tās ir cietas un izturīgas.

Lai arī pārkausētas sveces izskatītos pietiekami pievilcīgas, tās var dekorēt. Te būs noderīgi vaska produkti — speciālas plāksnītes, no kurām var izspiest vēlamo figūriņu vai dekoru. Mēs darbnīcā izmantojam veidošanas vasku, speciālus krāsainus vaska stienīšus, no kā gatavojam reljefus zīmējumus un dažādus elementus, kā arī vaska lentītes.»

Der zināt

• sveču formām var izmantot papīru, vēlams biezāku

• tāds nelaidīs cauri parafīnu

• izveido vēlamo formu, notin ar parasto līmlenti (skoču) un nostiprina dakti

• daktij vislabāk der parafīnā iepriekš izmērcēts rupjš linu diegs, var satīt kopā vairākus

• formā parafīns jāpiepilda atkārtoti — kad pirmoreiz tā pielieta pilna un parafīns atdzisis, izveidojas bedre, kas pēc tam atkal jāpielej

• sveces var izgatavot no gumijas rotaļlietām — atgriež augšu un iekšā ielej parafīnu

• pa nakti atstāj atdzist

• nākamajā dienā noņem gumiju, iegūstot rotaļlietai atbilstošas formas sveci

Interesanti

Tuvojoties dzimšanas dienai, stresa situācijās vai brīžos, kad nepieciešams spēks, iesaka aizdedzināt savai horoskopa zīmei atbilstošas krāsas sveci.

Auns — sarkana

Vērsis — rozā

Dvīņi — gaiši pelēka

Vēzis — sudraba krāsas

Lauva — zelta krāsas

Jaunava — zaļa

Svari — zila

Skorpions — tumši sarkana vai indigo krāsas

Strēlnieks — dzeltena vai oranža

Mežāzis — brūna vai melna

Ūdensvīrs — violeta vai tumši zila

Zivis — balta svece

Nav komentāru: